Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Τρέχετε στο Μαραθώνιο της Αθήνας; Τρέξτε για το Home-Start!

Αγαπητοί φίλοι,

Το Home-Start είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που στηρίζει οικογένειες με μικρά παιδιά και εφαρμόζεται σε 23 χώρες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, εξυπηρετώντας περίπου 40 χιλιάδες οικογένειες και 80 χιλιάδες παιδιά σε ετήσια βάση. Η ιδέα είναι απλή: Εθελοντές γονείς επισκέπτονται σε σταθερή βάση και για όσο χρόνο χρειάζεται  άλλους γονείς  σε μια δύσκολη φάση της ζωής τους. Μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και τη σταθερότητα και ένταση της υποστήριξης κτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης που     φέρνει αποτελέσματα: οι γονείς αποκτούν αυτοπεποίθηση, βελτιώνουν τις  γονεϊκές δεξιότητες, βοηθούν καλύτερα τον εαυτό τους και τα παιδιά τους, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τα οξυμένα από την κρίση  προβλήματα της καθημερινότητας.

Στην Αθήνα λειτουργεί ένα πρόγραμμα Home-Start στην Αθήνα από το 2010. Στις αρχές αυτού του χρόνου ένα νέο πρόγραμμα Home -Start αναπτύχθηκε στον Πειραιά (κάτω από την εποπτεία του Home-Start Αθήνας), του οποίου τη συνέχιση επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε προσφέροντας στους γονείς την   ανθρώπινη προσέγγιση του Home-Start. Θέλετε να μας βοηθήσετε;

Αν ναι, σας προσκαλούμε να τρέξετε στο διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, για το Home-Start! Τα βήματα είναι απλά και εάν συμφωνήσετε, θα σας τα δείξουμε.

Από τη Home-Start Ελλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου