Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Καλώς Ορίσατε στο Blog της Home-Start Ελλάς




Το Home-Start είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει δυσκολίες ή βρίσκεται υπό πίεση και έχει τουλάχιστον ένα παιδί προσχολικής ηλικίας. Κατάλληλα εκπαιδευμένοι εθελοντές-γονείς προσφέρουν σε τακτική βάση (1-2 φορές την εβδομάδα), κατ΄ οίκον, υποστήριξη, φιλία και πρακτική βοήθεια, για όσο χρόνο χρειαστεί, έτσι ώστε να ξεπερνιόνται οι όποιες δυσκολίες και να προλαμβάνονται τα σοβαρότερα προβλήματα που μπορεί να εκδηλώσουν οι οικογένειες.

Μερικές σύντομες πληροφορίες σχετικά με τη φύση των προγραμμάτων Home-Start, τους σκοπούς τους και τις οικογένειες στις οποίες απευθυνόμαστε. 
Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της Οργάνωσης    

Γιατί χρειαζόμαστε το Home-Start;
Το να είσαι γονιός, όπου κι αν ζεις και σε οποιεσδήποτε συνθήκες, δεν είναι εύκολο. Πολλοί γονείς νοιώθουν καταβεβλημένοι από τις πιέσεις τις οικογενειακής ζωής με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Είναι ακόμα πιο δύσκολο αν η οικογένεια ή οι φίλοι, όταν τους χρειάζεσαι, δεν μπορούν να σου προσφέρουν την απαραίτητη υποστήριξη και ζωτικό χώρο για να αναπνεύσεις. Μερικοί γονείς χάνουν την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα ή τα ιδιαίτερα προβλήματά τους και οι περισσότεροι θυμούνται ημέρες όταν θα ήθελαν κάποιον να τους συμπαρασταθεί. Ο κάθε ένας χρειάζεται ένα χέρι βοήθειας μερικές φορές.
Το Home - Start είναι ένα πρόγραμμα που σου προσφέρει ακριβώς αυτό το χέρι βοήθειας.
  • Το Home-Start έχει σκοπό να στηρίζει οικογένειες έτσι ώστε οι δυσκολίες να μην εξελίσσονται σε κρίσεις και οι κρίσεις να μην καταλήγουν στη διάλυση της οικογένειας
  • Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και η βελτίωση της αυτοδυναμίας των οικογενειών, ώστε να γίνουν ικανές να ανταποκριθούν στον γονεϊκό τους ρόλο και να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό και εργασιακό τους περιβάλλον

Ποιες οικογένειες υποστηρίζονται από το Home-Start;
  • Πολύτεκνες οικογένειες
  • Οικογένειες όπου υπάρχει πρόβλημα υγείας ή αναπηρίας
  • Οικογένειες με ένα γονιό
  • Οικογένειες νεοεγκατεστημένες στην περιοχή
  • Μητέρες που μπορεί να εκδηλώνουν μεταγεννητική κατάθλιψη
  • Κάθε οικογένεια που κάποια στιγμή νιώθει ότι δεν τα βγάζει περά
Το Home-Start υποστηρίζει κάθε οικογένεια που νιώθει ότι δυσκολεύεται να καλύψει τις ανάγκες της ανεξαρτήτως προέλευσης, θρησκείας και πολιτισμικής ταυτότητας.



Στο Blog αυτό, θα μοιραζόμαστε μαζί σας, ιστορίες, εμπειρίες, προβληματισμούς και προτάσεις αναφορικά με τις οικογένειες και τους εθελοντές των προγραμμάτων Home-Start. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου